Lagere winst British Steel

LONDEN, 12 NOV. De winst van British Steel is in de eerste helft van het op 1 april begonnen boekjaar ruim gehalveerd. Door de daling van de staalprijzen zag het Britse staalconcern zijn winst voor belasting zakken van 550 miljoen tot 262 miljoen pond (731 miljoen gulden).

British Steel is niet de enige die grote last heeft van de lage staalprijzen. Branchegenoot Hoogovens meldde in augustus in de eerste helft van dit jaar een lagere winst. De staalprijzen zijn inmiddels weer aan het stijgen.

De omzet van British Steel verminderde in de eerste helft van het boekjaar van 2,98 miljard tot 2,83 miljard pond (7,9 miljard gulden). British Steel is op zoek naar mogelijkheden tot uitbreiding in Azië en het Stille-Oceaangebied. Het concern maakte maandag bekend met Jindal Iron & Steel in India gezamenlijk een coatingfabriek plus walserij te gaan bouwen. (Reuter)