Hoorspel

Dat allerlei regionale radiostations weer belangstelling hebben voor het hoorspel (NRC HANDELSBLAD, 7 november) doet mij terugdenken aan de komische hoorspelserie 'Moord in de spoortunnel' met onder meer Loes Luca die Radio Rijnmond zeven jaar geleden heeft uitgezonden (najaar 1989).

Daarbij maakten we gebruik van natuurlijke locaties. Een scène in een auto namen we bijvoorbeeld op in een echte auto. Een methode die, mits goed toegepast, veel natuurlijker resultaten kan opleveren dan in de studio. Bovendien wordt de oorzaak van alle vooroordelen tegen hoorspelen weggenomen: onnatuurlijk stemgebruik. Het kan dus ook zonder dure hoorspelstudio's.

Overigens doet het pijn een veelvoorkomend misverstand ook in NRC HANDELSBLAD tegen te komen. De regionale radio staat niet naast de publieke omroep, maar maakt er deel van uit.

    • Erik Post
    • Radio Rijnmond