Werkonderbreking bij Lufthansa

Het personeel van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft maandagmorgen twee uur het werk neergelegd. Op de luchthavens van Frankrfurt, München en Hamburg begon de werkonderbreking om 07.00 uur. Talloze vluchten liepen daardoor vertraging op, enkele vluchten werden geschrapt.

Aan de actie nam niet alleen het vliegend personeel deel, maar ook een deel van het grondpersoneel, zo heeft de vakbond DAG, die de actie organiseerde, laten weten. De werkonderbreking is bedoeld als protest tegen het cao-aanbod van de Lufthansa-directie.

Michael Tarp, die namens de DAG de onderhandelingen met Lufthansa voert, verklaarde dat de directie van de luchtvaartmaatschappij met een beter cao-aanbod moet komen, “zowel in volume als in duur”. Lufthansa is uit op een cao die maar liefst 27 maanden loopt. Voor de eerste achttien maanden is de directie bereid een eenmalige betaling van een derde maandsalaris te doen. In de resterende periode biedt de directie een salarisverhoging van 1,7 procent.