VERVOLGING

Justitie in Alkmaar heeft vervolging ingesteld tegen een hoofdagent van de politie Noord-Holland-Noord. De agent zou op 2 september in Middenmeer gericht hebben geschoten op een vluchtende verdachte. Een van de kogels doorboorde daarbij diens long. De hoofdagent verdacht het slachtoffer van een inbraak.

Hij zou hebben gevuurd, omdat hij sterk de indruk kreeg dat op hem zou worden geschoten. De verdachte deed na zijn aanhouding aangifte van poging tot doodslag en zware mishandeling. Ook tegen twee andere agenten die bij de actie waren betrokken is aangifte gedaan.

De Rijksrecherche heeft naar aanleiding van de aangifte onderzoek ingesteld, dat onlangs werd afgerond. Op basis van het proces-verbaal is door Justitie besloten de hoofdagent te vervolgen. De twee andere betrokken agenten zijn volgens de Rijksrecherche ten onrechte als verdachten aangemerkt. De korpschef is op de hoogte gesteld.