Van Grunsven wint dressuur met Olympic Cocktail

BRUSSEL, 11 NOV. Anky van Grunsven heeft gisteren in Brussel de wereldbekerwedstrijd op haar naam gebracht. Met Olympic Cocktail behaalde ze 75,84 punten. Olympisch kampioene Isabell Werth uit Duitsland werd tweede. Sven Rothenberger vierde. De Ierse springruiter Paul Darragh won zaterdagavond de Grote Prijs van Brussel.

Met de merrie Scandal was hij in de barrage iedereen royaal te snel af.

De Italiaanse Valerie Sozzi en de Belgische Evelyne Blaton bleven redelijk in Darragh's spoor. Jos Lansink was de beste Nederlander. Hij werd vijfde achter Jerry Smit, die met een Italiaanse licentie rijdt. Ludger Beerbaum heeft gisteren de Grote Prijs van Drenthe in Zuidlaren gewonnen. De Duitse springruiter was met Sprehe Rush On de snelste in de barrage.