Turkije-San Marino

Turkije, met België de zwaarste tegenstander in de WK-kwalificatiegroep van Nederland, heeft de score van Oranje tegen Wales gisteren overtroffen tegen San Marino.

Het duel in Istanbul eindigde in 7-0. De Turken, die in groep 7 waren begonnen met een nederlaag tegen België, hadden zoals verwacht geen enkel probleem met San Marino, het dwergstaatje met 23.000 toeschouwers. Eerder had San Marino met 5-0 en 6-0 verloren van Wales en met 3-0 van de Belgen. Het doelsaldo van San Marino is 0 voor en 21 tegen.

Ongeveer 35.000 toeschouwers namen de moeite het schuttersfestijn in Istanbul bij te wonen. Oktay Dereliogu scoorde vier keer, waaronder de eerste drie treffers. De nationale held Hakan Sukur was goed voor twee treffers. Nummer zeven was van Saglam. De Turken hadden nog voldoende kansen om met dubbele cijfers te winnen, maar zoals gewoonlijk gingen ze slordig om met de mogelijkheden. Turkije hoopt zich in het kwalificatietoernooi te revancheren voor het teleurstellend verlopen Europees kampioenschap. In Engeland werden de Turken zonder overwinning uitgeschakeld.

    • Erik Oudshoorn