Noord-Ierland al 19 jaar ongeslagen in Duitsland

ROTTERDAM, 11 NOV. Duitsland stelde zaterdag teleur in zijn tweede WK-kwalficatiewedstrijd. De Europese kampioen speelde in Neurenberg met 1-1 gelijk tegen Noord-Ierland, dat op voetbalgebied een soort obsessie is voor Duitsland. Sinds 1977 hebben de Noordieren in vijf duels niet meer verloren van de Mannschaft.

Het elftal van bondscoach Vogts miste vijf spelers, maar had het puntverlies kunnen voorkomen. Duitsland kreeg prachtige kansen. Zo caramboleerde een kopbal van Klinsmann via beide palen in de handen van de uitblinkende Britse doelman Wright.

In de 39ste minuut kwam Noord-Ierland verrassend op voorsprong. Taggart profiteerde van een blunder van Strunz. Nog voor de pauze maakte Möller de gelijkmaker, de 26ste interlandtreffer voor de speler van Dortmund.

In dezelfde groep 9 nam Portugal revanche op Oekraïne, dat in eigen land nog te sterk was geweest voor het elftal van bondscoach Jorge. Verdediger Couto hield Portugal in de race voor een plaats bij het wereldkampioenschap, dat over anderhalf jaar in Frankrijk wordt gespeeld. De nummers een uit elke poule plaatsen zich rechtstreeks voor het WK. De beste nummers twee maken ook een kans op deelname aan het hoofdtoernooi.

In groep 2 behaalde Engeland een 2-0 overwinning in Georgië. De ploeg van de nieuwe bondscoach Hoddle is nog altijd zonder puntverlies. In Tiblisi zagen 76.000 toeschouwers hoe de aanvallers Sheringham en Ferdinand voor de goals zorgden. Bij Engeland speelde Gascoigne, in opspraak na een handgemeen met zijn echtgenote, de gehele wedstrijd.