Gist-Brocades breidt uit in Latijns-Amerika

Gist-Brocades heeft opnieuw een bedrijf in Latijns-Amerika gekocht. De producent van bakkersgist, penicilline en enzymen neemt de Braziliaanse onderneming Colombo Industria e Comercio uit Sao Paolo over. Het bedrijf met een omzet van circa 14,5 miljoen gulden distribueert “broodverbetermiddelen” in heel Brazilië.

Gist-Brocades heeft zijn oog laten vallen op Zuid-Amerika, omdat de bevolking op het continent snel groeit en de levensstandaard er stijgt. Vorig jaar deed de onderneming uit Delft al overnames in Paraguay, Argentinië en Ecuador. Dit jaar volgden Mexico en Peru. Door de overname van Colombo Industria e Comercio hoopt Gist-Brocades vaste grond onder de voeten te krijgen in Brazilië.

Vorig jaar boekte Gist-Brocades een netto-omzet van 1,8 miljard gulden. In de eerste helft van dit jaar steeg de omzet ruim tien procent tot 981 miljoen. De winst nam met ruim 8 procent toe tot 70 miljoen gulden.