Dutroux krijgt cadeaus en post

BRUSSEL, 11 NOV. De van moord, ontvoering en zedendelicten met minderjarigen verdachte Belg Marc Dutroux krijgt in de gevangenis van Arlon fanmail van bewonderaarsters. Dat schrijft de Brusselse krant La Dernière Heure. Dutroux zou niet alleen brieven krijgen, maar ook geld en voor zijn verjaardag op 6 november een knuffelbeer.

De vader van Julie Lejeune, één van de door Dutroux ontvoerde meisjes, reageerde furieus op het bericht. Mensen die Dutroux schrijven, zijn volgens hem net zo monsterlijk als het 'monster van Charleroi' zelf. La Dernière Heure schrijft uit betrouwbare bronnen te hebben vernomen dat vooral getrouwde vrouwen en moeders uit Vlaanderen Dutroux schrijven. Een briefschrijfster verklaarde aan de krant dat “er al genoeg mensen zijn die Dutroux haten”.

Tal van vrouwen zouden om een bezoek aan Dutroux hebben verzocht, maar die mag alleen familie ontvangen, die overigens niet komt.