Deutsche Telekom geeft 115 miljoen aandelen uit

De uitgifte van de aandelen Deutsche Telekom wordt uitgebreid. Gezien de grote belangstelling voor de stukken is besloten het oorspronkelijke aantal van 500 miljoen uit te breiden met 115 miljoen aandelen, zo heeft Deutsche Telekom maandag laten weten.

De aandelen kosten tussen de 25 en dertig mark per stuk. De inschrijving tot nu toe gaf aan dat de emissie vier à vijf maal wordt overtekend. De uitgiftekoers zal dan ook dichter bij de dertig dan bij de 25 mark liggen. De opbrengst van de emissie komt tegen een prijs van dertig mark per aandeel uit op 19,5 miljard mark.

De preciese prijs wordt op 18 november bekend, kort voor het begin van de beurshandel. De beursgang van het Duitse telecomconcern is de grootste in Europa tot nu toe. De opbrengst gaat overigens niet naar de Duitse schatkist, maar naar Deutsche Telekom. De staat houdt zelf nog twee miljard aandelen in eigendom.