C1000 ontevreden over groei Schuitema

Filiaal-houders van C1000 maken zich ongerust dat de kracht van hun groothandel Schuitema te veel achterblijft bij de concurrentie. Dat meldt het vakblad voor de supermarkten Distrifood zaterdag. De C1000-detaillisten menen dat Schuitema op overnamepad moet. Anders dreigt de groothandel een relatief kleine marktpartij te worden, waardoor het moeilijk is kortingen te bedingen bij fabrikanten.

De onrust bij C1000 is ingegeven door het samengaan van de concurrenten De Boer en Unigro, die waarschijnlijk samen gaan inkopen via de Superunie. Net als groothandel Radar (Vendex en Markant) heeft de Superunie een marktaandeel van meer dan 20 procent. Met 13 procent blijft Schuitema duidelijk achter.

Schuitema is de afgelopen jaren op eigen kracht behoorlijke gegroeid.