Atletico houdt Barcelona in bedwang

ROTTERDAM, 11 NOV. In een zinderende wedstrijd heeft Barcelona zaterdagavond twee punten verspeeld tegen landskampioen Atletico Madrid. In een uitverkocht Camp Nou hielden beide Spaanse topclubs elkaar in evenwicht: 3-3. Concurrent Real Madrid profiteerde niet. In Madrid bleef de 'Koninklijke' op 0-0 steken tegen Logrones, dat afgelopen week tegen Barcelona en Bilbao met respectievelijk 8-0 en 6-0 had verloren.

Barcelona miste zaterdag vijf basisspelers. De Portugezen Baia, Couto en Figo hadden interlandverplichtingen.

De Braziliaanse topscorer Ronaldo is herstellende van een spierblessure. De Bulgaar Stoitsjkov ontbrak ook wegens een kwetsuur. Coach Robson moest een beroep doen op de onervaren doelman Arnau, die na een aarzelend begin redelijk overeind bleef in de heksenketel.

Atletico kwam na vijf minuten op voorsprong door Caminero, die Arnau met een kopbal passeerde. Tien minuten later zorgde spits Pizzi, invaller voor Ronaldo, met een droge knal voor de gelijkmaker. Nog voor de rust zette Luis Enrique Barcelona met een verrassend schot in de korte hoek op voorsprong, 2-1.

In de tweede helft boog Atletico de achterstand om in een 3-2 voorsprong. Esnaider bood eerst Vizcaino een niet te missen kans en benutte een kwartier voor tijd zelf en strafschop. Robson bracht vervolgens De la Pena en Bakero in de ploeg voor Abelardo en Roger.

Die omzettingen inspireerden de thuisploeg tot een krachtig slotoffensief. De Braziliaan Giovanni maakte twaalf minuten voor het einde uit een voorzet van De la Pena de gelijkmaker: 3-3.

Evenals Real verzuimde Deportivo op gelijke hoogte te komen met Barcelona. De club van trainer Toshack speelde 0-0 tegen Tenerife, de aanstaande tegenstander van Feyenoord in het UEFA-bekertoernooi.

De Franse aanvaller Madar van Deportivo werd na een elleboogstoot van het veld gestuurd. Tenerife beperkte zich, ondanks de numerieke meerderheid, tot verdedigen.