Nigeria: Boeing in strandmeer

EJIRIN, 9 NOV. De Nigeriaanse Boeing 727 die donderdagavond bij Lagos is neergestort, is in een strandmeer terechtgekomen, aldus de lokale autoriteiten. Alle 141 inzittenden zijn om het leven gekomen. De oorzaak van de ramp blijft onduidelijk.

In elk geval zal de bezorgdheid weer groeien over de veiligheid van de Nigeriaanse luchtvaartmaatschappijen, die volgens functionarissen merendeels vliegtuigen van meer dan 25 jaar oud gebruiken. Ex-minister voor de luchtvaart Nsikak Eduok beschreef sommige vliegtuigen vorig jaar als “vliegende doodskisten”.

Het toestel van de binnenlandse luchtvaartmaatschappij Aviation Development Company (ADC) verdween donderdagmiddag. Het was op weg van de zuidelijke stad Port Harcourt, in het hart van het Nigeriaanse oliegebied, naar Lagos. Het wrak is door een helikopterpiloot gevonden op ruim 60 kilometer ten oosten van Lagos.

Volgens een woordvoerder van ADC bevonden zich onder de 132 passagiers ook buitenlanders. (Reuter, AFP, AP)