Folder vol gevaarlijk en illegaal vuurwerk

AMSTERDAM, 9 NOV. Een fraai gekleurde reclamefolder waarin illegaal vuurwerk wordt aangeprezen is aangetroffen op verschillende plaatsen in Nederland. Het gaat volgens de Stichting Consument en Veiligheid om zwaar en levensgevaarlijk vuurwerk. Een greep uit het aanbod: een mortierpot, een mitrailleurband, nitraat (“eerst groen licht en dan de dreun”) en “Raider, de zwarte strijker uit Oostenrijk”. De mortierpot geeft 100 schots, weegt 40 kilo en heeft een brandtijd van “acht minuten volcontinu”.

Niet bekend

In de folder staan teksten als: “Bestel tijdig om teleurstelling te voorkomen, dan heeft u de spullen waar anderen alleen van kunnen dromen” en “Je bent geen echte vent, als je niet voor vuurwerk bent”. Sire, die al enkele jaren het onverantwoord gebruik van voorwerk probeert te voorkomen met de slogan: “Je bent een rund als je met vuurwerk stunt” is erg geschrokken van de folder. “Doe je al die jaren je best om het aantal vuurwerkslachtoffers te laten dalen, krijg je dit.”