Aleman president Nicaragua

MANAGUA, 9 NOV. De rechtse populist Arnoldo Aleman is officieel tot winnaar uitgeroepen van de Nicaraguaanse presidentsverkiezingen. De Hoge Electorale Raad heeft gisteren de definitieve uitslagen van de op 20 oktober gehouden verkiezingen bekendgemaakt.

Aleman won met 51 procent van de stemmen ruimschoots van de sandinistische tegenkandidaat Daniel Ortega, die 37,7 procent van de stemmen kreeg. De stemmen zijn opnieuw geteld na beschuldigingen van fraude door het sandinistische Nationaal Bevrijdingsfront. Volgens de sandinisten heeft Aleman banden met de vroegere Nicaraguaanse leider Somoza.

Het geknal van vuurwerk weerklonk door de hoofdstad Managua na de publikatie van de officiële uitslag. Aleman zal 10 januari zijn ambt aanvaarden, als opvolger van Violeta Chamorro. (AFP, AP)