Rodamco koopt in VS winkelcentrum

Rodamco, de vastgoedonderneming van de Robeco Groep, heeft voor 168 miljoen dollar (285 miljoen gulden) het winkelcentrum South Park in Charlotte (North Carolina) verworven. Tevens kocht het bedrijf voor 66 miljoen dollar (112 miljoen gulden) aandelen in het Amerikaanse vastgoedbedrijf Cornerstone Properties.

Inclusief deze aankopen heeft Rodamco in het lopende boekjaar (tot maart 1997) voor 1,8 miljard gulden geïnvesteerd, terwijl in diezelfde periode voor bijna 400 miljoen aan vastgoed is afgestoten. Voor nieuwe investeringen heeft het bedrijf nog 500 miljoen gulden beschikbaar.

Volgens Rodamco leiden de investeringen al in de tweede helft van het boekjaar tot een duidelijk hogere winst per aandeel dan in het eerste semester, toen een niveau werd bereikt van 1,30 gulden. Hierdoor blijft de winst per aandeel over geheel 1996/97 slechts in geringe mate achter bij die in 1995/96 (2,80 gulden).

De nieuwe investeringen zorgen in het boekjaar 1997/98 naar verwachting voor een stijging van het resultaat per aandeel tot ongeveer 3 gulden. Daarmee zou het vastgoedfonds de winst voor het eerst sinds jaren weer zien stijgen.