Pluimveeverwerkers willen samenwerken

De pluimveeverwerkende bedrijven Storteboom uit Kornhorn en Brokking's Beheer uit Almere onderzoeken mogelijkheden voor samenwerking.

Beide familiebedrijven tellen in totaal 835 werknemers. De gezamenlijke omzet bedraagt ongeveer 440 miljoen gulden. De directies van beide ondernemingen zijn van mening dat samenvoeging zal leiden tot verbetering van de efficiëncy, kostenreductie en een sterkere positie in de markt. Met name aan de afzetzijde verwachten de pluimveeverwerkers samenwerkingsvoordelen.

Storteboom, goed voor een jaaromzet van ongeveer 200 miljoen gulden, telt 455 werknemers die werkzaam zijn in Kornhorn en bij dochteronderneming W. van den Brink in Nijkerk. In Kornhorn worden dagelijks 180.000 kuikens verwerkt tot consumptieprodukten. Uitsnijderij W. van den Brink verwerkt dagelijks 85 ton borstvlees tot kipfilet.

De pluimveeverwerkende groep van Brokking's Beheer (omzet 240 miljoen gulden) bestaat uit Jansen Pluimveeslachterijen in Putten en Barneveld, Uitsnijderij Den Hertog in Zoeterwoude, Jansens Kipspecialiteiten in Nijkerk en handelskantoor Bekebrede & Zn. in Barneveld. In deze bedrijven, die werk bieden aan 380 mensen, worden dagelijks 240.000 kuikens verwerkt tot kipprodukten.