Meulensteen terug aan stuur Neways

Na een afwezigheid van twee jaar keert oprichter en grootaandeelhouder G. Meulensteen (53) terug als algemeen directeur van Neways in Nuenen. De terugkeer staat volgens de onderneming los van de problemen met de Duitse dochter PMA uit Kassel. De huidige algemeen directeur, J. Iding, treedt om gezondheidsredenen af.

Meulensteen richtte de onderneming, producent van professionele elektronica, in 1969 op en bleef directeur tot eind 1994. Hij trad vervolgens toe tot de raad van commissarissen. “Natuurlijk jeukten zijn handen nog wel eens”, aldus financieel directeur Q. Havermans. Meulensteen keert tijdelijk terug als algemeen directeur, totdat een definitieve opvolger voor Iding is gevonden. Neways stelde de winstverwachting afgelopen augustus naar beneden bij als gevolg van tegenvallers bij PMA. De Duitse onderneming, toeleverancier van elektronicabedrijven, ondervindt de gevolgen van de recessie in Duitsland en is daardoor in de rode cijfers gedoken. Neways verwacht dit jaar een gelijke of iets lagere winst dan de 6 miljoen gulden van vorig jaar. Meulensteen heeft een belang van 59,8 procent in Neways.