Green shoe Endemol uitgeoefend

Het bankensyndicaat dat de beursintroductie van het amusementsconcern Endemol begeleidt, heeft gebruik gemaakt van de zogeheten 'green shoe' om nog eens 1,45 miljoen aandelen te plaatsen. Hierdoor stijgt de totale omvang van de transactie tot 11,14 miljoen aandelen.

De extra aandelen zijn al wel bij beleggers geplaatst. Aanleiding voor de uitoefening van de optie vormt de “gezonde vraag in de markt naar aandelen Endemol”. De emissie werd 25 maal overtekend. De introductieprijs bedroeg 48 gulden. Inmiddels is de koers opgelopen tot 59,80. De green shoe-optie verschaft de banken de mogelijkheid om de koers gedurende een maand na introductie te stabiliseren. Bij tegenvallende vraag zouden de banken de optie hebben kunnen gebruiken om de koers hoog te houden door de green shoe alsnog niet uit te oefenen.