Een raar huisdier

Elke morgen liep Anna naar school. Ze liep langs het tuinhek naar een klein smal paadje. Dan kwam ze in een grote tuin waar je makkelijk verstoppertje kan spelen met grote bomen en wortels, aardappelen en nog veel meer. Maar toen ze op een dag weer naar school liep, zag ze in de grote tuin onder een slaplant een raar beest.

Ze wist dat zo'n beest een slak werd genoemd. Ze legde haar hand op de grond en de slak klom op haar hand. Ze was vergeten dat ze naar school moest. Opeens keek ze op haar horloge. Ze schrok en rende naar school. De volgende dag ging ze naar de tuin en de slak was er nog. Ze deed de slak in een doos met sla en ze leefde nog lang en gelukkig.

Stuur ook een tekening of verhaal naar de Kinderpagina! Als we je tekening afdrukken, krijg je een grote doos kleurpotloden, als we je verhaal plaatsen, sturen we je een houten vulpen. Inzenders mogen niet ouder zijn dan twaalf jaar. Schrijf je naam, adres en leeftijd op de inzending. Het adres is: Kinderpagina NRC Handelsblad, Paleisstraat 1, 1012 RB Amsterdam.

    • Olivia Manders