De Kock valt af bij Oranje na operatie

EINDHOVEN, 8 NOV. Johan de Kock is door een blessure afgevallen bij de selectie van het Nederlands elftal voor de kwalificatiewedstrijd tegen Wales, morgenavond in Eindhoven. De verdediger van Schalke 04 kreeg tijdens de training van Oranje last van een oude blessure aan zijn lies en werd gisteravond door PSV-clubarts Van den Hoogenband meteen al geopereerd aan een kleine slagaderlijke bloeding. Bondsarts Kessel was daarbij aanwezig.

De Kock zal geruime tijd niet kunnen spelen. Zijn trainer Huub Stevens werd door de KNVB op de hoogte gesteld van de blessure. Bondscoach Guus Hiddink heeft geen nieuwe speler opgeroepen. Verder zal iedereen van de selectie morgen fit zijn. De licht geblesseerden Frank de Boer (lies) en Pierre van Hooijdonk (kuit) konden vandaag weer met de groep meetrainen.

Hiddink verwacht morgenavond vooral “een heel fanatiek Wales”. Daar zullen volgens de Nederlandse bondscoach de nieuw ingebrachte spelers Vinnie Jones en spits John Hartson garant voor staan. De coach van Wales, Bobby Gould, noemde de keiharde Jones niet Vinnie, maar Vincent. “Vincent zal moeten laten zien dat hij binnen de regels kan spelen. Hij moet leren dat je op het veld niet alles kunt doen.”

Over de kansen van zijn ploeg tegen Nederland wilde Gould niet veel zeggen. “Voetbal is een spel. Als mijn spelers hun uiterste best doen, kan ik ze niets verwijten. Ik wens Guus Hiddink veel succes.”

Bij Wales ontbreken morgenavond in Eindhoven twee gerenommeerde spelers: Ryan Giggs (blessure) en Mark Hughes (schorsing).