Cycloon treft deelstaat India

HYDERABAD, 8 NOV. Ten minste 500 mensen zijn in de nacht van woensdag op donderdag in de Indiase deelstaat Andhra-Pradesh om het leven gekomen toen deze werd getroffen door een zware cycloon. Volgens premier Chandrababu Naidu is het niet uitgesloten dat het dodental oploopt tot duizend of meer.

Tijdens de cycloon werden windsnelheden gemeten van ongeveer 200 kilometer per uur. Volgens de premier heeft de cycloon meer schade aangericht dan die uit 1977, waar veel mensen nog gruwelijke herinneringen aan hebben. Toen vonden 10.000 mensen de dood. De autoriteiten hadden de inwoners voor de cycloon gewaarschuwd maar, aldus de premier, “de mensen dachten niet dat de storm zoveel zou verwoesten omdat ze ervan uitgingen dat alleen de laag gelegen streken getroffen zouden worden.” (AP, AFP, Reuter)