Alleen Prosman positief bij WK

ABIDJAN, 8 NOV. Voor de Nederlandse deelnemers blijft het succes bij het met veel rumoer gestarte WK dammen in Abidjan voorlopig nog uit. Alleen de nationale kampioen Erno Prosman heeft een positieve score. Na bijna zes uur kon hij het duel met de Belg Hubner op de eerste dag in zijn voordeel beslissen.

De confrontatie met oud-wereldkampioen Harm Wiersma vergde Prosman minder dan een kwartier van zijn bedenktijd. Wiersma had iets meer tijd nodig voor de veertig zetten om tot een puntendeling te komen.

Rob Clerc deelde na 26 zetten de punten met de Senegalese grootmeester N'Diaye. Voor de Nederlandse invaller Ruud Palmer had het toernooi een vreemde start. Zijn tegenstander uit Kameroen, Aligna, kwam pas laat op de eerste speeldag aan zodat het duel omstreeks middernacht begon. Palmer werd totaal overspeeld.