Werknemers van Philips in Brugge in staking

BRUGGE, 7 NOV. Sinds dinsdagavond is er een staking gaande bij Philips Brugge. De Philips-directie wil in 1997 haar werknemers flexibeler inzetten. In het hoogseizoen zouden bij de produktie van tv's meer mensen inzetbaar moeten zijn en in het laagseizoen zouden meer mensen met verlof moeten.

De Philips-werknemers willen eerst duidelijkheid over de toekomst. In het voorjaar kondigde Philips aan 321 van de circa 1300 volledige arbeidsplaatsen in Brugge te schrappen. Volgens de laatste berichten komt dat getal nu al op 391. Het concern maakte in juli bekend bij de divisie Sound & Vision ingrijpend te gaan reorganiseren. Daarbij verdwijnen 6000 van de 40.000 banen. Vorige maand kondigde de nieuwe topman, Cor Boonstra, nog meer verlies van arbeidsplaatsen aan, met name op het hoofdkantoor en bij de lichtdivisie. Philips produceert in Brugge de duurdere tv-toestellen, waaronder breedbeeld-tv. (ANP)