Sport 7

De Nederlandse tv-kijkers mochten onlangs het 'goede' nieuws vernemen dat de ontvangst van Sport 7 voorlopig gratis blijft. Dit is geen juiste mededeling. Ik betaal enkele tientjes per maand voor een kabelabonnement, voor het ontvangen van meerdere tv-stations, waaronder nu Sport 7. Ik betaal dus al enkele guldens per maand voor ontvangst van dit station. (Een ander station is vervallen na de komst van Sport 7.)

Verder betaalt iedere tv-kijker in Nederland vijf gulden per jaar aan Sport 7, via de NOS, voor het privilege dezelfde beelden nog een keer te mogen bekijken. Het is absurd dat het zelfstandige kabelbedrijf Casema zijn facturen via de nutsrekening van het energiebedrijf laat incasseren. Mag dit zomaar? Kunnen we binnenkort ook de verrekening voor dagbladen enzovoort via deze nota verwachten?

    • C. de Jager