Speed

Vormgevingsinstituut, Keizersgracht 609, Amsterdam. Inl 020-5516512. Of: http:/www.design-inst.nl/doors4

Speed, oftewel Snelheid in De Balie. Onder de titel 'Open Doors' presenteert De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10 in Amsterdam twee programma's, die aansluiten op de internationale conferentie 'Doors of Perception 4', op 7 en 8 november. Van fast food tot informatiesnelweg, van wegwerpartikelen tot de HSL, om snelheid draait het. Organisator het Nederlands Vormgevingsinstituut vraagt zich echter af of het niet anders moet en of 'selectieve vertraging' moet worden nagestreefd. De Balie, za 9 nov. 15u30, olv Guikje Riethof, in de zaal: Global Speed & Local Culture. Zo 10 nov, 15u30, olv Ineke Schwartz in de salon: Speedculture. In het Vormgevingsinstituut is van 7 t/m 15 nov de tentoonstelling 'The speed of light, the speed of sound' ingericht. In samenwerking met de Londense Photographers' Gallery tonen vier beeldend kunstenaars een installatie, waarin de verhouding tussen snel en langzaam centraal staat. Zo maakte Martin Creed een installatie van 39 metronomen en laat Karen Eslea een aantal 'lightboxes' zien.