'Huis Dutroux moet afgebroken'

BRUSSEL, 7 NOV. Als het aan de burgemeester ligt zal het huis van de kinderontvoerder Marc Dutroux in Sars-la Buissière, in de buurt van Charleroi, worden afgebroken om plaats te maken voor een monument ter nagedachtenis aan alle vermiste en vermoorde kinderen in België. De afbraak zou zo snel mogelijk na de voltooiing van het onderzoek moeten beginnen. In de tuin bij het huis werden de stoffelijke overschotten gevonden van de meisjes Julie en Melissa.

Een parlementaire commissie heeft dinsdag het huis in Marcilinne bezocht, waar Dutroux twee andere meisjes, An en Eefje, in een schuilkelder vasthield. De parlementariërs wilden met eigen ogen zien of de rijkswacht zijn werk wel goed heeft gedaan, toen hij in december twee keer huiszoeking deed zonder de kelder te ontdekken.

Op aanwijzing van Dutroux werden de beide meisjes later dood aangetroffen. Een van de parlementariërs uitte na afloop openlijk twijfels over het onderzoek van de rijkswacht. Maar de meesten vonden het te vroeg om al een oordeel te geven. (AFP, Reuter)