FIFA: Ajax treft geen blaam bij hartkwaal Kanu

ZURICH, 7 NOV. Ajax is gisteren door de medische commissie van de wereldvoetbalbond (FIFA) onschuldig verklaard in de zaak-Kanu. De Nigeriaanse aanvaller vertrok afgelopen zomer naar de Italiaanse voetbalclub Internazionale, waar bij een medisch onderzoek een ernstige hartkwaal werd geconstateerd.

Ajax kreeg van Inter het verwijt Kanu's gezondheidsproblemen te hebben verzwegen. De Milanese club hoopte via de FIFA tevergeefs een gedeelte van het transferbedrag van 3,5 miljoen gulden terug te vorderen.

Kanu heeft een ernstige afwijking aan de aortaklep en kreeg bij Inter het advies nooit meer profvoetbal te bedrijven. De afgelopen weken liet de 20-jarige speler zich onderzoeken in Italië, Engeland en de Verenigde Staten. Kanu wordt binnenkort geopereerd. Hij heeft de hoop op volledig herstel nog niet opgegeven.