Fair Culinair 96

Fair Culinair 96, het trefpunt voor de kookliefhebber, in het MECC te Maastricht, van vrijdag 8 tot en met zondag 10 november 1996, vrijdag geopend van 14.00 tot 22.00 uur, zaterdag en zondag van 11.00 tot 18.00 uur, entreeprijs ƒ 22,50.

Er zijn in Nederland naar schatting 25.000 fanatieke hobby-koks. Amateurs in de ware zin des woords voor wie geen moeite teveel is om een bijzondere maaltijd op tafel te zetten. Ze koken in clubs, ze reizen stad en land af om juist die ene goede azijn te vinden, ze gaan naar demonstraties van topkoks, ze dromen van een professionele, compleet uitgeruste keuken en proberen op slinkse wijze toegang te krijgen tot vakbeurzen en de horeca-groothandel.

Voor de echte kookliefhebber is er nu een eigen beurs, met presentaties van voeding en dranken, kookboeken, culinaire reizen, kookclubs en keukengereedschap. Gerenommeerde chef-koks geven demonstraties en beantoorden vragen. Er zijn workshops over onder meer kreeft, truffel en wild.