Commissie onderzoekt bestuur RO

DEN HAAG, 7 NOV. Het bestuur van het Residentie Orkest, dat onlangs wegens financiële en bestuurlijke problemen zijn positie “ter discussie stelde”, laat het eigen functioneren in de afgelopen jaren onderzoeken door een commissie van drie. Dat zijn oud-cultuurminister Gardeniers-Berendsen, oud-Tweede Kamervoorzitter Dolman en oud-Raad van Statelid Van Wolferen.

Het orkest verkeert in grote financiële problemen door verliezen op de exploitatie van de Dr. Anton Philipszaal en verminderde publieke belangstelling. De orkestleden hebben geen vertrouwen meer in bestuur en directie. Eerder kwam een driemanschap onder leiding van Huub van Dael, directeur van de Rotterdamse Doelen, tot de conclusie dat een interimmanager moet worden aangesteld, naast de huidige directeur Van den Akker.