Burgers slaan op de vlucht na wrede slachting Algerije

ALGIERS, 7 NOV. Tientallen gezinnen zijn gisteren uit het Algerijnse dorp Sid El Kebir op de vlucht geslagen nadat moslim-extremisten daar in de nacht van dinsdag op woensdag op gruwelijke wijze tweeëndertig mensen, onder wie twaalf vrouwen, hadden vermoord.

Lange tijd leek het alsof de moordpartijen in Algerije in kracht afnamen, maar de afgelopen weken zijn bij aanslagen door moslim-extremisten ten minste 130 mensen om het leven gekomen. Veel Algerijnen brengen de toename van het geweld in verband met het referendum over een nieuwe grondwet dat op 28 november wordt gehouden. De ontwerp-tekst bevat een verbod op politieke partijen die gebaseerd zijn op godsdienst.

In het ziekenhuis van Blida, waar de slachtoffers van de moordpartij in Sid El Kebir naar werden overgebracht, spraken veel personeelsleden hun verbazing en afkeer uit over de wreedheid waarmee de moordpartij was uitgevoerd. “Ik heb zoveel geweld gezien dat ik er van weinig meer echt opkijk”, aldus een van de verplegers. “Maar deze keer kon ik er niet bij blijven, het was te erg, het was een slachtpartij.”

Volgens bronnen bij het ziekenhuis gebruikten de moslim-extremisten bijlen en zagen bij hun moordpartij. (AFP)