Shaquille O'Neal op dreef voor de Lakers

ROTTERDAM, 6 NOV. De Los Angeles Lakers hebben hun twee eerste wedstrijden in de NBA, de Amerikaanse basketbalcompetitie, gewonnen. Afgelopen weekeinde versloeg het team de Minnesota Timberwolves met 91-85. Gisteren won het team in New York van concurrent de New York Knicks, met 98-92. Beide teams behoren dit seizoen tot de favorieten.

Na de gouden periode van Magic Johnson en Kareem Abdul-Jabbar staat dit keer de nieuwe aanwinst Shaquille O'Neal garant voor een nieuwe 'Lakermania'. 'The Shaq', weggeplukt bij de Orlando Magic, scoorde tegen Minnesota 35 punten; hij pakte 19 rebounds. Tegen de Knicks, met sterspeler Patrick Ewing, kwam O'Neal kwam tot een score van 26 punten en 13 rebounds. Ewing tekende voor 21 punten.

De strijd ging gisteren tot 82-82 gelijk op. Daarna liepen de bezoekers weg naar 95-86. De thuisploeg kwam iets dichterbij, maar Nick van Exel velde het vonnis 39 seconden voor tijd met een driepunter. Het was de eerste nederlaag voor de Knicks in drie duels, de Lakers boekten hun derde zege. Het was de eerste keer sinds maart 1992 dat de Lakers met een zege uit New York konden vertrekken. Van de laatste negen onderlinge duels wonnen de Knicks er zeven.

Michael Jordan scoorde 22 punten voor de Chicago Bulls. Zijn ploeg won de thuiswedstrijd tegen de Vancouver Grizzlies met 96-73. Voor de NBA-kampioen droegen Toni Kukoc en Scottie Pippen ieder 14 punten bij, Dennis Rodman kreeg 13 punten en 19 rebounds achter zijn naam.

De NBA maakte vandaag bekend dat Amerikaanse teams jaarlijks enkele competitiewedstrijden in Japan zullen blijven spelen. Deze week treffen de New Jersey Nets en Orlando Magic elkaar daar.