Retrospectief Michelangelo Antonioni in filmhuizen

ROTTERDAM, 6 NOV. Een compleet overzicht van bijna alle lange en zes korte films van Michelangelo Antonioni is vanaf deze week in de Nederlandse filmtheaters te zien. Alleen de beschikbaarheid van de lange film Al di là delle nuvole/Beyond the Clouds uit 1995 is nog niet definitief.

Er wordt onderhandeld met de rechthebbenden om de nog niet eerder in Nederland vertoonde film, die de verlamde Antonioni samen met Wim Wenders regisseerde, tijdelijk te importeren. Het door Contact Film Cinematheek samengestelde programma, begeleid door een uitgebreide catalogus, waarin zowel een complete filmografie is opgenomen als een viertal beschouwende artikelen, zal tot en met eind maart 1997 in ongeveer vijftien steden rouleren. Vanaf morgen zijn de films te zien in Amsterdam (Kriterion), Rotterdam (Lantaren/Venster), Den Haag (Haags Filmhuis), Nijmegen (Cinemariënburg) en Arnhem (Filmhuis).