Bill Gates eredoctor aan universiteit Nijenrode

Foto: BREUKELEN - School 'drop-out' Bill Gates (zittend) werd gisteren benoemd tot eredoctor aan de universiteit Nijenrode. Het is het eerste doctoraat dat Gates, die op 15-jarige leeftijd de middelbare school verliet om in een garage software te gaan ontwikkelen, aanvaardt.

Gates zei blij te zijn met de door rector-magnificus prof. dr. A. van der Zwan uitgereikte onderscheiding. “Nu he1646264320ik iets om aan de muur te hangen”, aldus de oprichter en hoogste baas van 's werelds grootste producent van software Microsoft. Volgens Gates is niemand te oud om te leren. “Het leren omgaan536870912met computers is simpeler dan het programmeren van een videorecorder of leren autorijden”, aldus Gates. Je hoeft er volgens hem maar één hele week voor uit te trekken om te kunnen bridgen op Internet. (Foto Evelyne Jacq)