Bayer praat met Ciba/ Monsanto

LEVERKUSEN, 6 NOV. Het Duitse chemie- en farmacieconcern Bayer is geïnteresseerd in overname van de chemietakken van het Zwitserse Ciba en het Amerikaanse Monsanto. Dit heeft topman Manfred Schneider gisteren gezegd. Volgens Schneider zijn de beide bedrijven, die hun chemiedivisies zouden willen afsplitsen van de interesse op de hoogte gebracht.

Hij ontkende dat een fusie met BASF op komst zou zijn. Overigens liet Schneider weten dat zijn bedrijf zich een schuld van 15 tot 20 miljard dollar kan veroorloven indien een geschikte partner zich meldt. De winst voor belasting van Bayer steeg in de eerste negen maanden van dit jaar met 12 procent tot 3,7 miljard mark. Over geheel 1996 denkt het concern de winst van vorig jaar (4,2 miljard mark) met zeker 10 procent te overtreffen, zo werd gisteren bekend. De omzet groeide met 7 procent tot 36 miljard mark. (DPA)