PIROSMANI KORIANDER-SPINAZIE

Het Moskouse restaurant 'Oe Pirosmani' werd in 1988 opgericht door een slimme Georgische zakenman die er uitziet als Omar Sharif. Zijn restaurant gaf hij de naam van de Georgische schilder Niko Pirosmani (1862-1918) die beroemd werd om zijn schilderijen van feestende families en drinkende en etende mannen met Stalin-snor die hij vaak ter plekke, in kleine Kaukasische restaurants schilderde.

Pirosmani is inmiddels zeer beroemd en zijn schilderijen hangen in een museum en helaas niet in het Moskouse restaurant.

Vandaag een recept van een voorgerecht dat op het menu van 'Oe Pirosmani' staat. Voor de koriander-spinaziesalade zijn de volgende ingrediënten nodig:

250 gram verse spinazie

1 bosje koriander

2 tenen knoflook

olijfolie

zout

Smoor de gewassen en gedroogde spinazie in olijfolie net gaar. In een wok gaat dat het gemakkelijkst. Hak de spinazie grof. Hak de korianderblaadjes klein. Schep spinazie, koriander (ongeveer 3 eetlepels) en knoflook uit de knijper door elkaar. Roer er nog een beetje goede olijfolie door en breng de salade op smaak met zout. Het gerecht kan zowel lauw als koud gegeten worden.

    • Anne Scheepmaker