Peppie en Kokkie

In zijn nieuwsanalyse van het Kamerdebat over een nieuw fiscaal stelsel (11 oktober) citeert redacteur Banning PvdA-woordvoerder Rick van der Ploeg, die met de vaststelling 'ik snap u wel, maar ik begrijp u niet', op zijn beurt de clowns Peppie en Kokkie zou hebben geciteerd.

Dat lijkt me moeilijk, want in de televisieseries over dit duo spraken Peppie en Kokkie (Herman Kortekaas en John van Essen) geen woord. Hun avonturen op en om het motorschip Alma werden buiten beeld verteld en becommentarieerd door (de stem van) acteur Will van Selst.

Rick van der Ploeg heeft dit duo mogelijk verward met een ander komisch televisie-tweetal, Bassie en Adriaan, van wie de eerste niet zelden vaststelt dat hij 'wel dom, maar niet slim' is. Wie 'zijn klassieken' citeert, moet ze wel kennen.

    • P.A. Koster