Krajicek zeker van deelname aan WK tennis

DEN HAAG, 5 NOV. Richard Krajicek heeft zich definitief geplaatst voor het officieuze WK in Hannover, dat op 19 november begint. De Nederlander zal op de eerstvolgende ranglijst bij de beste acht tennissers van de wereld behoren, nu zijn concurrent Wayne Ferreira gisteren in de eerste ronde van het toernooi in Stockholm van de Brit Rusedski (6-3, 3-6 en 6-3) heeft verloren.

De Zuidafrikaan moest het toernooi winnen om Krajicek op de ranglijst te passeren. Het deelnemersveld is met Krajicek compleet en bestaat vrijwel zeker uit: de Amerikanen Sampras, Chang en Agassi, de Duitser Becker, de Rus Kafelnikov, de Kroaat Ivanisevic en de Oostenrijker Muster.

Dankzij hun overwinning zondag in het toernooi in Parijs zijn de tennissers Paul Haarhuis en Jacco Eltingh op de dubbelranglijst gestegen naar de zesde plaats. Daarmee heeft het duo zich geplaatst voor het WK, dat maandag in Hartford in de Verenigde Staten begint. De plaatsing is opmerkelijk, omdat het koppel door een blessure van Eltingh vijf maanden uit de roulatie was.