Hendriks vertrekt bij Roda JC

KERKRADE, 5 NOV. Nol Hendriks legt binnen afzienbare tijd zijn functie neer als bestuurslid technische zaken bij Roda JC. Hendriks, die al vijftien jaar de club financieel steunt, heeft altijd gezegd zich terug te trekken uit het dagelijkse bestuur zodra Roda schuldenvrij is. Dat moment is volgens de zakenman aangebroken.

Wanneer hij opstapt laat Hendriks in het midden. “Ik hoop zo snel mogelijk, maar een datum kan ik niet noemen. Overigens laat ik Roda niet in de steek, want ik blijf beschikbaar als sponsor en adviseur.”

Hendriks haalde diverse onbekende spelers naar Roda JC, die in Kerkrade uitgroeiden tot voetballers die met winst werden doorverkocht. Hendriks financierde de transfers en stak de winst in Roda JC. Op die wijze bracht hij de schuldenlast de afgelopen jaren steeds verder terug.