De Benedetti verkoopt belang in Valeo

Niet bekend

Koper van het grootste deel van het belang is de Franse houdstermaatschappij CGIP. Die bezat al 8 procent van Valeo en wordt door de koop de grootste aandeelhouder.

Verder gaat De Benedetti's belang voor een deel naar de Franse bank Caisse des Depots et Consignations en naar de Amerikaanse JP Morgan. Het moet een opluchting zijn voor de Franse regering dat Valeo voor het grootste deel weer in Franse handen is.

De regering kreeg kortgeleden forse kritiek te verduren wegens de voorgenomen verkoop van het elektronicaconcern Thomson aan het Zuid-Koreaanse Daewoo. De autofabrikanten Renault en PSA (Peugeot-Citroën), met Volkswagen de grootste klanten van Valeo, zouden ook het liefste zien dat de autotoeleverancier in Franse handen blijft.

Valeo boekte in de eerste helft van dit jaar een bedrijfswinst van 1,03 miljard frank (330 miljoen gulden), ruim 22 procent meer dan in de eerste helft van 1995. De omzet groeide met bijna 16 procent tot 15,06 miljard frank (5 miljard gulden).