Correcties & Aanvullingen

Effen

Anders dan in het artikel Gehucht Effen voert 'fatsoenlijk' actie tegen HSL (in de krant van vrijdag 1 november, pagina 2) werd aangegeven is het door de tunnelbouwdeskundige K.L. van Tol berekende voordeel van een andere aanpak van de HSL-problematiek niet 356 miljoen gulden, zoals de bewonerscommissie opgaf, maar 82 miljoen. De commissie liet na de kosten van de ondertunneling en daarbij behorende extra infrastructurele voorzieningen op te geven.

Armoede

In de boekbespreking Gezichten op de bodem van de put (in de boekenbijlage van vrijdag 1 november, pagina 7) staat dat een tiende procent van de blanken in de Verenigde Staten in armoede leeft. Dat moet een tiende deel zijn. Ook staat er dat de Koreaanse immigranten minder dan een twaalfde procent van de bevolking vormen. Dit had moeten zijn: de omvang van het Koreaanse bevolkingsdeel is nog geen twaalfde deel van de omvang van het zwarte bevolkingsdeel.