Bloedbad Algerije

ALGIERS, 5 NOV. Een groep moslim-extremisten heeft in de nacht van zaterdag op zondag in een dorp bij de Algerijnse hoofdstad Algiers 10 vrouwen en drie kinderen de keel afgesneden. Dat meldt de doorgaan goedingelicht Algerijnse krant Liberté vandaag.

Volgens de krant waren meer dan 20 extremisten Douadouda, een groep dorpjes aan de kust ten westen van Algiers, binnengevallen, waar ze een woning omsingelden en er een granaat naar binnen gooiden. Toen de vrouwen en kinderen probeerden te vluchten, werden ze gegrepen en was hen om de beurt de keel afgesneden. De Algerijnse moslim-extremisten, die zijn verwikkeld in een bloedige machtsstrijd met de regering, zijn de laatste maanden weer actiever geworden na een periode van relatieve kalmte.

Vorige maand werden bij een wegversperring bij Laghouat 30 inzittenden van passerende voertuigen vermoord. Eind deze maand wordt in Algerije een referendum over een wijziging van de grondwet gehouden die de weg moet bereiden naar parlementsverkiezingen. (AFP, Reuter)