Van 't Schip assisteert Dorjee bij Jong Oranje

ZEIST, 4 NOV. John van 't Schip is toegevoegd aan de trainersstaf van Jong Oranje. Hij zal dit seizoen Hans Dorjee assisteren. Het eerstvolgende duel is vrijdag, in Breda tegen Jong Wales.

Oud-international Van 't Schip volgt lessen voor het diploma Oefenmeester I. Na het laatste seizoen diende hij zijn loopbaan als voetballer af te breken door een hardnekkige rugblessure. De rechtsbuiten speelde toen voor Genoa, in de Serie B van Italië. Daarvoor kwam hij uit voor Ajax. Hij loopt al als hulptrainer mee bij een aantal clubs.

Dorjee over de keuze: “We geven de voorkeur aan kandidaten met een groot voetbalverleden.” Van 't Schip zal de voorbereiding op alle duels van Jong Oranje voor het EK onder 21 jaar en de wedstrijden zelf meemaken. Ook gaat hij in de lente van volgend jaar mee naar Toulon, waar Jong Oranje mag meedoen aan een traditioneel jeugdtoernooi. (ANP)