FC Twente-PSV

FC Twente kwam al na tien minuten op voorsprong tegen PSV. Hoogma kon een corner van Bosvelt ongehinderd inkoppen. Op de doellijn reageerden Vampeta en keeper Waterreus aan de trage kant. Even later was het bijna 2-0 voor de thuisclub. Dit keer belandde een corner van Bosvelt op de borst van Ter Avest die de bal vervolgens met een halve omhaal in de verre hoek volleerde.

Waterreus was wederom verslagen, maar dit keer kopte Vampeta de bal uit het doel. Halverwege de eerste helft kwam PSV op gelijke hoogte. Jonk schoof een vrije trap in de breedte naar Nilis, die met zijn sterke rechterbeen hard en effectvol uithaalde. Een minuut later schoot Zenden voor PSV op de paal. Halverwege de tweede helft strandde een solo van de kleine linksbuiten op de voeten van Twente-doelman Boschker. Zeven minuten voor tijd was het wel raak voor PSV. Jonk kreeg vanaf de rand van het strafschopgebied een vrije schietkans. Via de vingertoppen van Boschker en de binnenkant van de paal verdween de bal in het Enschedese doel.

    • Jaap Bloembergen