Duitse terrorist wil naam zuiveren

BONN, 4 NOV. Een van de meest gezochte vermeende Duitse terroristen, Christoph Seidler, is bereid zich aan de politie over te geven om zo zijn naam te zuiveren.

Seidler, die volgens de Duitse politie een hoofdrol speelde bij de moord in 1989 op de toenmalige president van de Bundesbank door de extreem-linkse Rote Armee Fraktion, heeft dit gezegd dit in een vraaggesprek met het weekblad Der Spiegel. Seidler geeft in het vraaggesprek toe dat hij banden heeft onderhouden met de RAF maar voegt daaraan toe dat hij “in concrete termen nooit iets met enige operatie van de RAF te maken heeft gehad”.

Het vraaggesprek komt aan de vooravond van een uitspraak in het proces tegen Birgit Hogefeld, naar verwachting een van de laatste tegen leidende figuren uit de RAF. Daarmee komt er, aldus Seidler, een einde aan de “emotioneel en politiek geladen atmosfeer van de jaren zeventig en tachtig” en ontstaat de mogelijkheid dat hij een eerlijk proces krijgt. (Reuter)