Blessures bij spelers van Nederlands eftal

ROTTERDAM, 4 NOV. Evenals bij de uitwedstrijd tegen Wales op 5 oktober heeft bondscoach Guus Hiddink voor de thuiswedstrijd tegen Wales te maken met een groot aantal blessures bij kandidaat-internationals. Het kwalificatieduel voor het WK van 1998 is zaterdag in Eindhoven. Hiddink maakt vandaag de selectie bekend.

Het is bijvoorbeeld onduidelijk of de spitsen Pierre van Hooijdonk (Celtic), die in de uitwedstrijd als invaller twee keer scoorde, en Youri Mulder (Schalke 04) kunnen spelen. Beide spelers zijn geblesseerd en kwamen het afgelopen weekeinde niet in actie voor hun clubs. Bij Van Hooijdonk speelt bovendien mee dat hij ruzie met de clubleiding heeft over zijn contract en nu definitief weg wil.

Mulder, in Cardiff ook al niet aanwezig wegens een enkelkwetsuur, noemde de kans bijzonder klein dat hij deze week beschikbaar is. Van Hooijdonk, uit bij Wales de grote man met twee doelpunten, is naar Nederland gekomen voor een extra behandeling.

Bij wijze van uitzondering is dit keer bij PSV nagenoeg iedereen fit. Ook verdediger Stan Valckx kwam gisteren tegen FC Twente in actie, hoewel daartoe pas kort voor aanvang werd besloten. In Wales maakte Valckx na meer dan een jaar zijn rentree in Oranje. Dat gebeurde nadat ploeggenoot Jaap Stam en Johan de Kock van Schalke 04 met blessures afhaakten. Dit tweetal is nu wel beschikbaar.

Ook Dennis Bergkamp is fit. Een maand geleden maakte de aanvaller in Wales wel de voorbereiding mee voor de wedstrijd, maar haakte hij een dag voor het duel alsnog af. Zijn spierblessure was toen zoals verwacht niet op tijd hersteld. De laatste twee weken speelt hij wel weer voor Arsenal. Dit weekeinde, in de Premier League tegen Wimbledon, werd hij gewisseld in de tweede helft.

Van de spelers van landskampioen Ajax ontbreken in ieder geval verdediger Winston Bogarde (knie) en middenvelder Richard Witschge (ontstoken teen). Zij misten gisteren het duel tegen Willem II. Frank de Boer heeft nog wel last van een lies, maar hij speelt wel. Van de kandidaat-internationals van Feyenoord is in ieder geval Jean-Paul van Gastel afwezig. Hij brak twee weken geleden zijn been in de wedstrijd tegen PSV.