PROCES 3

Wat de uitkomst van het proces tegen prins Rainier van Monaco wordt, is nog onzeker. De prins is aangeklaagd door de conferencier Timothy Ward, die op 29 oktober optrad op een feestelijk 'duizend dollar per bord'-diner in New York ten bate van de Princess Grace Foundation, vernoemd naar prins Rainiers overleden echtgenote Grace Kelly.

Volgens getuigen plaagde Ward de koninklijke familie. Rainier, vergezeld door zijn zoon prins Albert en dochter prinses Caroline, ergerde zich aan Ward en vroeg de grappenmaker naar zijn tafel te komen en zich voorover te buigen. Vervolgens fluisterde de prins hem niet iets in het oor, maar sloeg Ward, die daarbij verwondingen aan hoofd en kaak opliep en zijn show niet kon afmaken. Het waren harde klappen, want sindsdien heeft Ward hoofd- en nekpijn en functioneert zijn zenuwstelsel niet meer optimaal. Wards advocaat, Gregory Sioris, vindt dat prins Rainier ten onrechte sloeg. “Onderdeel van de show was interactie tussen de gasten en de artiest, die plaagt en uitdaagt. Wie komt, weet dat dit gebeurt”, zei de advocaat die namens zijn cliënt meer dan 50.000 dollar schadevergoeding eist.