PROCES 1

Voortdurend wordt de Amerikaanse zanger Michael Jackson met veel succes achtervolgd door mensen die via rechtszaken veel geld van hem eisen. Maar nu is het dan eens omgekeerd: de 'King of Pop' krijgt schadevergoeding van de Amerikaanse journalist Victor Gutierrez, zo heeft rechter Reginald Dunn in Los Angeles bepaald.

Gutierrez had beweerd dat hij video's had gezien van Michael Jackson die ontucht pleegde met een 13-jarige jongen, maar weigerde vervolgens de identiteit van de videofilmeigenaar te onthullen. Een jury moet nu bepalen hoeveel Jackson krijgt. Jackson heeft 100 miljoen dollar geëist.

Eergisteren, toen Jackson voor een benefietconcert in India arriveerde, werd de gebruikelijke routine hervat. Daar wachtte de zanger een leger geld eisende advocaten. De een eist miljoenen dollars namens een cliënt die beweert dat Jackson eerdere concertafspraken niet is nagekomen, de ander treedt op namens een kledingfabrikant die zegt de exclusieve Michael Jackson-kledingrechten te hebben, enzovoort, enzovoort. Overigens werd Jackson op het vliegeld van Bombay ontvangen door een drumband en volksdansers die geen flauw benul hadden wie hij was. Een van de dansers kende wel zijn naam, maar niet het beroep dat erbij hoorde. Andere Indiërs wisten dat wel: er zijn handtekeningenacties gevoerd tegen de komst van de zanger, omdat deze met zijn onzedelijke dansen de traditionele Indiase waarden geweld aan zou doen. De 3.000 fans op het vliegveld kon dit weinig schelen. Naar goed gebruik riepen ze 'We love you, Michael'.