'Indurain weg bij Banesto'

MADRID, 2 NOV. De Spaanse wielersponsor houdt ernstig rekening met het vertrek van Miguel Indurain naar de concurrende ploeg van ONCE. Volgens woordvoerder Francis Lafargue van Banesto maakt de vijfvoudige Tour-winnaar daarmee de grootste fout van zijn leven. “We zijn er zeker van dat Miguel bij ons vertrekt, ook al houdt hij zijn beslissing nog geheim.

Indurain heeft de afgelopen tijd geen moeite gedaan met Banesto in contact te treden. Bij de huldiging van de olympische medaillewinnaars door koning Juan Carlos was hij ook afwezig.''

Ploegleider Manuel Saiz van ONCE spreekt in het Franse sportblad L'Equipe de verwachting uit dat Indurain volgend seizoen zijn team komt versterken. Lafargue: “We weten dat hij momenteel niet gelukkig is bij Banesto. Maar dat team heeft van hem wel een grote kampioen gemaakt. We zullen echter zijn beslissing respecteren.”