Geen akkoord in overleg leiders Bosnië

SARAJEVO, 2 NOV. De drie leden van het collectieve Bosnische staatspresidium zijn het gisteren tijdens een ontmoeting niet eens geworden over de bevoegdheden van de toekomstige federale regering van Bosnië.

Na het overleg zei het Servische lid van het staatspresidium, Momcilo Krajisnik, in Pale dat 'vooruitgang' was geboekt maar dat ook sprake was van 'misverstanden' die overeenstemming met zijn collega's - de moslim Alija Izetbegovic en de Bosnische Kroaat Kresimir Zubak - in de weg hadden gestaan.

In Ilidza, een vroeger vooral door Serviërs bewoonde voorstad van Sarajevo, hebben moslim-jongeren een bejaarde Servische vermoord en een andere bejaarde, een Kroatische die met een Serviër is getrouwd, met ijzeren staven ernstig gewond. Haar huis werd in brand gestoken. (AP)